Tyrbja Hazhisheja Alikruja Shkoder
INSTITUCIONE FETARE, KOMUNITETI BEKTASHIAN
|
Posted 8 muaj ago
  • Address
    Rruga Vllazërit Frashëri, Shkodër
  • Tel
  • Email
  • Website
  • Open Hours
    09:00 - 18:00

Orari: Nga e Hëna në të Diel
24 h
Teqeja (Teqja, nga turqishtja osmane: تكيه) ose dergjahu (persisht: درگاه dargâh) është institucion islam ku mblidhen, jetojnë dhe i kryejnë ceremonitë fetare, dervishët ose sufinjët.Mund të thuhet se më afër nocionit dhe përcaktimit të shprehjes për teqenë është nëse themi se ajo është shtëpi, banesë ose institucion i posaçëm islam, përkatësisht ndërtesa ku dervishët, nën udhëheqjen e shehut, kryejnë ceremonitë spirituale me qëllim që ta forcojnë shpirtin drejt njohjes intuitive të Allahut, gjë që është në frymën e tesavufit.

Rating
out of 5

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *