Kalaja e Gjirokastres
KALA, TURIZEM KULTURE
|
Posted 8 muaj ago
  • Address
    Rruga Evlia Celebi, Gjirokaster
  • Tel
  • Email
  • Website
  • Open Hours
    09:00 - 18:00

Kalaja e Gjirokastrës si histori e lidhur me qytetin e Gjirokastrës, përmendet për herë të parë si qytet dhe kështjellë në vitin 1336. Në këto vite, ajo ishte qendra e feudalëve shqiptarë Zenevisë. Më vonë, gjatë sundimit të Gjin Bue Shpatës, ajo u përfshi në Despotatin e Epirit.

Rating
out of 5

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *